Dunaújvárosból jöttek

2023.12.05. 13:00

Balatonfűzfőn, Ajkán és Pápán is lecsaptak a katalizátortolvajok

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a három dunaújvárosi férfival szemben, akik 2021 októberétől 2022 februárjáig az éjszaka leple alatt különböző dunántúli városokban az utcán parkoló személygépkocsik katalizátorait lefűrészelték és eltulajdonították.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a két harmincas éveiben járó elkövető és 28 éves társuk a nemesfémnek minősülő platinát és palládiumot tartalmazó katalizátorok eltulajdonítása céljából gépkocsival járták a Dunántúlt, és Székesfehérváron, Balatonfűzfőn, Ajkán, Pápán, Komlón, valamint Dorogon összesen 29 autótulajdonost károsítottak meg azzal, hogy járműveikről 21 000 és 139 000 forint közötti értéket képviselő katalizátorokat fűrészeltek le és vittek el, illetve megkísérelték az alkatrészek lefűrészelését. Az elkövetőket két ízben megzavarták, ezért a katalizátorokat nem tudták elvinni, azonban a sértetteknek a rongálásból így is kára származott.

 Az esetek túlnyomó többségében mindhárom vádlott részt vett a bűncselekmények elkövetésében, mindössze négy olyan ajkai lopás volt 2021. december végén, melyeknek a 36 és a 34 éves férfi volt az elkövetője.  

 Az ügyészség a vádiratában mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés, pénzbüntetés, járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság arra a bűncselekmény útján megszerzett vagyonra, mellyel összefüggésben a sértettek nem éltek polgári jogi igénnyel, vagyonelkobzást rendeljen el - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!