Dolgoztak a tűzoltók

2023.12.07. 12:20

Fák dőltek ki a hó súlyától a Bakonyban

Tíz esetben kellett a leesett hó súlya miatt kidőlt fákat, letört ágakat eltávolítani. Három jármű akadt el, a tűzoltók segítettek a továbbhaladásukban.

Kovács Erika

Forrás: Katasztrófavédelem

Árokba csúszott egy személygépkocsi Herend térségében, a 8-as főúton. A sofőr megsérült. A herendi önkéntesek mellett a veszprémi hivatásos egység végezte a műszaki mentést.

Árokba csúszott és ott oldalára borult egy teherautó az Ajkához tartozó Padragkút közelében, a 7309-es út Pula felé vezető szakaszán, a 9. kilométernél. A balesetnél az ajkai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység rögzítette és áramtalanította a gépkocsit. A sofőr kiszállt a kocsiból, nem sérült meg. 

Mentőautó akadt el a felázott talajon Ajkán, a Verseny utcában. A helyi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki. A mentőjármű tovább tudott haladni. 

A 83-as főúton Bakonyjákó térségében is elakadt egy személyautó. Négyen ültek benne, nem sérültek meg. A pápai hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták vissza a járművet az úttestre.

A vármegyeszékhelyen egy helyi járatú autóbusz fordult keresztbe egy körforgalomban, az Ady utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók drótkötéllel segítettek a továbbhaladásában. 

Letört faágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat vármegyeszerte. A 84-es főúton Uzsa és Sümeg között, a Homokbödöge és Ugod közötti úton, Bakonycsernye, illetve Bakonyszentkirály közelében, de a termetes növények okoztak problémát Bakonyjákó, Borzavár és Zirc térségében is. A sümegi és zirci önkormányzati tűzoltók mellett a pétfürdői és a pápai hivatásos tűzoltók végezték a kárfelszámolást. Veszprémben kerítésre dőlt egy fa, a gyalogosforgalmat akadályozta a Kádártai úton. A helyi hivatásos egység motoros láncfűrész használatával darabolta fel a növényt. 

Egy pápai bútorüzem épületében visszaáramlott a füst a kazán kéményéből. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból az éghető anyagokat és az égésterméket, egy vízsugárral visszahűtötték az izzó részeket, majd átszellőztették az épületet. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy felülvizsgálatig, karbantartásig a kazánt és a kéményt ne használja. 

Rosszulléthez vonultak a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók Balatonszőlősre. A tűzoltók a mentőegység kiérkezéséig a rendőrség munkatársaival együtt megkezdték az újraélesztést. A mentők a sérültet kórházba szállították. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!