Csalás

2023.12.07. 19:00

Hamisított papírokkal dolgozott a Veszprém vármegyei álnővér

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 30 éves nővel szemben, aki hamis érettségi és szakápolói végzettséget igazoló bizonyítványok felhasználásával nyert felvételt különböző Veszprém vármegyei szociális intézményekbe.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A vádirat szerint a tíz osztályt végzett, ápolói szakképesítéssel, érettségi bizonyítvánnyal nem rendelkező elkövető 2021 nyarán talált egy internetes hirdetést, amelyben érettségi és szakmunkás bizonyítványok elkészítését vállalták.

A vádlott felvette a kapcsolatot a hirdetővel, majd Budapestre utazott, ahol egy ismeretlen férfitól 500 000 forintért hamis érettségi és hamis szakápolói végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt kapott.

A nő ezek után az ápoló-gondozó munkakörben történő foglalkoztatása végett, a munkaszerződés megkötése során három idősek, valamint pszichiátriai betegek és fogyatékosok ellátását végző intézményben használta fel a bizonyítványait, melyet követően az álláshelyekre felvételre került.

Ezt követően volt olyan munkahely, ahol az elkövető csak napokat, de volt olyan is, ahol közel két és fél hónapot dolgozott valós végzettség nélkül.

Az ügyészség a vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Pápa Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!