Semmi sem stimmelt

2023.12.04. 17:00

Semmilyen szabály nem érdekelte a Révfülöpön parkoló sofőrt

Közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki szabálytalanul, a vasúti sínek közvetlen közelében parkolta le autóját.

Veol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a 39 éves elkövető 2023. július 28-án, délelőtt Révfülöpön a „Behajtani tilos!” jelzőtábla ellenére a vasútállomás sínek melletti, közforgalom elől elzárt üzemi területre hajtott, majd ott úgy parkolta le és hagyta hátra személygépkocsiját, hogy annak első része benyúlt a vasúti sínpálya űrszelvényébe.

Az időközben Balatonfüred irányából Tapolca felé közlekedő személyvonat vezetője észrevette az űrszelvénybe belógó személygépkocsit és a baleset elkerülése érdekében még időben meg tudta állítani a szerelvényt, mellyel azután át kellett állnia a szomszédos vasúti sínpályára, hogy folytatni tudja az útját.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. A tiltott helyre behajtás miatt a nővel szemben külön szabálysértési eljárás indult - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!