Büntetővégzés

2023.12.01. 08:00

Tilos jelzésnél ment át a vasúti átjárón, ugrott a jogsi

Közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2023 júliusában kamionnal, a fénysorompó piros jelzése ellenére behajtott az eplényi vasúti átjáróba, és az éppen lecsukódó félsorompó csapórúdját letörte.

Veol.hu

A helyreállításig a vasúti átkelő nem volt teljes értékűen biztosítva

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető déli időben Veszprém irányából Zirc felé közlekedett egy nyerges vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel, amikor Eplénybe érve figyelmen kívül hagyta a félsorompóval is biztosított vasúti átjáró piros jelzését és behajtott az átjáróba – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Az átkelés során azonban a félsorompók csukódni kezdtek, melynek következtében a sorompó csapórúdja a kamion oldalának ütközött és a foglalatából kitört.

A cselekmény kapcsán személyi sérülés nem történt, azonban a sorompóban mintegy 30 000 forintos kár keletkezett, illetve a helyreállításig a vasúti átkelő nem volt teljes értékűen biztosítva.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a sofőrrel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!