Katasztrófavédelem

2023.12.06. 14:31

Tűz volt egy szarvasmarhatelepen

Mezőlakon csaptak fel a lángok egy istállóépületben tegnap kora délután. A tűzoltásban tíz járművel huszonkilenc tűzoltó vett részt.

Veol.hu

Az épületben egy rakodógép égett

Forrás: Fotók: Pápa HTP

Árokba hajtott egy személygépkocsi Veszprém külterületén, a 73-as főút 10-es szelvényénél. A veszprémi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban ülő két ember nem sérült meg.

Fának ütközött egy gépkocsi a Vid és Kisszőlős közötti út 9-es kilométerszelvényénél. A járműben ketten utaztak, egyikük beszorult, a pápai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd áramtalanították a járművet. A sofőrt és utasát is kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. (Fotók: Pápa HTP)

Ezer négyzetméteres, téglaépítésű, betonfödémes, palatetős istállóépületben volt tűz Mezőlakon, a Petőfi utca melletti területen. Az épületben egy rakodógép égett, amelyet egy erőgéppel vontattak ki. Az istállóban mintegy százötven szarvasmarhát tartottak, amelyek kimenekítését az egységek kiérkezéséig megkezdték. A tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át, az épületben tárolt szalmabálákat az egységek kihozták és eloltották. A pápai hivatásos és az önkéntes tűzoltók mellett az ajkai, a csornai és a sárvári hivatásos tűzoltók is részt vettek a munkálatokban. A tűz okát vizsgálják. (Fotók: KMSZ, ill. Pápa HTP)

Lakóépülettel egybeépített kazánházban keletkezett tűz Ősiben, a Séd utcában. A pétfürdői hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tüzet a helyszínen tartózkodók eloltották és egy gázpalackot kivittek az épületből. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték az érintett helyiséget, ahol rongydarab és a fűtéscső szigetelése égett. A házban hatan éltek, volt egyéb fűtési alternatíva, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – tájékoztatott a katasztrófavédelem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!