Három nap alatt elfogták

2024.01.29. 10:00

Ellopta egy pétfürdői férfi bankkártyáját és gyorsan elvásárolgatott róla másfél millió forintot

Az egyik pétfürdői üzletben a fogasra akasztotta kabátját egy helyi férfi 2023. december 8-án délelőtt, melynek zsebében volt a pénztárcája személyes irataival, bankártyájával és némi készpénzével együtt. Röviddel később vette észre, hogy a tárcája eltűnt - olvasható a Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Mint írják, a sértett ellenőrizte a netbankadatait, akkor derült ki, hogy másfél millió forintot meghaladó értékben vásároltak a bankkártyájával.

A várpalotai nyomozóknak a férfi elmondta, hogy egy fiatal nő járt az üzletben akkor, amikor a tárcája eltűnt, így ezen a nyomon indultak el. Kiderült, hogy az egyik várpalotai ékszerkereskedésben egy nő - közvetlenül a lopás után - jelentős pénzösszegért vásárolt. A vásárlót a rendőrök felismerték, és a róla bemutatott fotón a sértett megerősítette, ő járt a boltban.

A mezőszentgyörgyi lakos ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki a nyomozók, és három nappal a lopást követően már el is fogták az egyenruhások.

Miután a rendőrök kihallgatták a 26 éves nőt, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. 

A gyanúsított elismerte, hogy a bankkártyával több üzletben is vásárolt, közte dohányboltban és cukrászdában is, valamint gyermekpelenkára is fordított összeget.

Az utazáshoz szükséges buszjegyet már a tárcában lévő készpénzből fizette.

Ellene lopás bűntettének, valamint csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik ezúttal nyomozás, de nő ellen további büntetőeljárások is indultak hasonló módszerrel elkövetett pénztárcalopások miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!