Bíróság

2024.01.26. 09:21

Elütött egy embert a veszprémi zebrán, eltiltanák a vezetéstől

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 67 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy nőt Veszprémben.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2023. augusztus 2-án délután személygépkocsival közlekedett a Horgos utcán a Szabadság tér irányába, amikor a kereszteződésben lévő, jelzőtáblával és útburkolat jellel is ellátott gyalogos átkelőn jobbra szeretett volna kanyarodni, ám a kellő körültekintést és figyelmet elmulasztva nem adott elsőbbséget a szabályosan, neki jobbról balra átkelni akaró gyalogosnak, és a jármű jobb elejével a sértettet a zebrán elütötte.

A gyalogos nyolc napon túl gyógyuló, végtagtöréssel járó sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészségnek - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!