Egy kazán robbanhatott fel?

2024.01.16. 14:23

Robbanás Zircen, két mentőhelikopter szállt le az ipari parknál +videó (frissítve: stabil a súlyos sérültek állapota)

Kedd délután két mentőhelikopter érkezett Zircre, a 82-es főút közelében szálltak le.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az egyik helikopter már felszállt és Győr irányába haladt. A két mentőhelikopter felszállása után nem sokkal három mentőautó indult el a helyszínről a 82-es főúton Veszprém irányába. Jelenleg is mentő-, rendőr- és tűzoltóautók vannak a helyszínen. 

A 82-es főúton túl, az ipari park közelében lakók egy nagy durranást hallottak, hogy beleremegett a ház. Úgy tudjuk, egy kazán robbant fel, amitől lerepült az épület teteje. Tudomásunk szerint itt egy fém-újrahasznosító üzem működik.

Az Országos Mentőszolgálattól a következő információt kaptuk:

"A helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottunk, a helyszínről két középkorú férfit súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak bajtársaink kórházba."

Úgy tudjuk, hogy a zirci ipari területen lévő, zirci székhelyű cégnél, ahol a baleset történt, fém-újrahasznosítással foglalkoznak, többek közt hőkezeléssel távolítják el, mondhatni leégetik a festéket fémekről, és e folyamat közben történt meg a baj.  

Az eset körülményeinek kivizsgálása a szakemberekre tartozik.

Információink szerint a súlyos, életveszélyes sérüléseket szerzett férfiakat a győri kórházba szállították. Megkerestük az egészségügyi intézményt. Amint tájékoztatást kapunk, közzétesszük. 

FRISS: Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója lapunknak elmondta, hogy a zirci robbanás helyszínéről két férfit mentőhelikopterrel szállítottak intézményükbe. 

Az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta, ellátta őket. Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták mindkettőjüket. Azaz légcsövükbe eszközt vezetve biztosítják jelenleg légútjukat. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház intenzív osztályán látják el a sérülteket, jó hír, hogy jelenleg állapotuk súlyos, de stabil. 

Csondor Henrietta tűzoltó főhadnagy, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a baleset helyszínére kivonult a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóság és a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság, szakembereik dolgoztak a kora délutáni baleset helyszínén. 

A délután folyamán egy létrás tűzoltójárművet is láttunk, amely ide igyekezett.

Forrás: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldala szerint vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt robbanás történt Zircen. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései alapján veszélyes anyag nem került a levegőbe. A káresemény körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!