Katasztrófavédelem

2024.01.02. 18:29

Pirotechnikai eszközök okoztak tüzet az újév első perceiben Veszprém vármegyében

Január 1-jén nem sokkal éjfél után már riasztása volt a tűzoltóknak az év első napján. Három szabad területen keletkezett tűz is feltételezhetően pirotechnikai eszközök miatt keletkezett.

Veol.hu

Balatonakarattyán, a Kisfaludy sétány partoldalán körülbelül kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű, bozótos terület. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak az esethez és egy vízsugárral oltották el a lángokat. A területen sok pirotechnikai eszköz maradványát találták meg a tűzoltók a munkálatok során.

Tihanyban, a Kecskeköröm utcában bokor égett, hajnali fél egy után pár perccel. Maga a bejelentő jelezte, hogy az általuk fellőtt tűzijáték gyújtotta meg. A tüzet a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig eloltották, az egység füstölést tapasztalt, melyet egy vízsugárral szüntetett meg.

Egy pirotechnikai eszköz indítódoboza gyulladt meg Balatonfüreden, a Vasút utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték, majd eloltották a tűzijáték maradványát. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

A kéményben lerakódott korom gyulladt meg és izzott Bakonyszentkirályon, a Győzelem utcában. A zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntesek vonultak az esethez. Az egységek a vegyes tüzelésű kazánban megszüntették a fűtést, kiszedték az éghető anyagot, megtisztították a kéményt. A munkálatok során átvizsgálták a padlást és a kémény felső részét is, a további izzásokat megszüntették. A ház egyéb módon fűthető maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Meghibásodott egy családi ház konvektora, szikrák csaptak ki belőle és szivárgott a földgáz Öskün, az Ady Endre utcában. A lakó az épületet elhagyta, a szellőztetést megkezdte. A pétfürdői hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, a helyiségben a földgáz magas koncentrációban volt jelen, szén-monoxid azonban nem volt kimutatható. A hibás készülék miatt a gázfűtést az épületben javításig nem használhatja a lakó, egyéb módon fűthető maradt az ingatlan, ezért otthonában maradhatott - olvasható a Katasztrófavédelem összefoglalójában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!