Lángok a vízen

2024.02.22. 07:05

Kigyulladt két hajó az alsóörsi kikötőben (frissítve, helyszíni fotók)

Kigyulladt egy elektromos hajó Alsóörsön a kikötőben február 22-én, hajnalban, és leégett a mellette lévő vitorlás is, mely nem elektromos volt, az egyik elsüllyedt, tudtuk meg.

Kovács Erika

Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a tüzet a balatonfűzfői és a balatonfüredi tűzoltók oltották el. Információnk szerint nagy szerencse volt az, hogy az égő hajókat elérték a partról.

Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezetője azt mondta, a Bagyó Sándor elnök vezette Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel évek óta azon dolgoznak, hogy legyen vízi tűzoltó kapacitás a Balatonon, melyre nagy szükség lenne az egyre több elektromos hajó miatt. Hozzátette, mindkét medencében kellene egy gyors tűzoltóhajó megfelelő, speciális tudású személyzettel együtt, mely Bagyó Sándoréknál rendelkezésre áll. Speciális tudás kell ahhoz is, hogy az elsüllyedt hajót felszínre hozzák.

További fotók a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldalán:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!