Nem tudta elfogadni a szakítást

2024.03.01. 15:24

Hónapokon át zaklatta volt élettársát egy hajmáskéri férfi

Egy nap alatt 106-szor üzent neki vagy hívta.

Egy veszprémi nő azért tett feljelentést 2023. július 6-án, mert volt élettársa folyamatosan zaklatta telefonhívásokkal, üzenetekkel, e-mailekkel, és naponta megjelent a lakásánál - írja a police.hu

A férfi számára nem vált nyilvánvalóvá, hogy a nő nem akarja őt látni, a lépcsőházban várta volt párját. A találkozást hangos szóváltás követte, majd miután a nő nem akarta őt beengedni az ingatlanjába, a férfi kitámasztotta lábával az ajtót, megakadályozva, hogy a sértett becsukja. Ekkor szenvedett ujjsérülést a nő.

A nyomozók a 37 éves hajmáskéri lakost zaklatás, könnyű testi sértés és magánlaksértés miatt is kihallgatták. 

Kiderült, hogy volt társát 2023. május 31-e és július 6-a között 420 alkalommal kereste hívással vagy üzenetek formájában.

 A férfi később sem fékezte magát. Autóval követte a nőt, szándékosan kis követési távolságot tartva, veszélyeztetve ezzel a sofőr és a vele utazó két gyermek biztonságát. Ezért a tettéért közúti veszélyeztetéssel is meggyanúsították a nyomozók, és bevonták a vezetői engedélyét. A további ámokfutás elkerülése végett a rendőrök kezdeményezték a bíróságnál a távoltartás elrendelését is.

A rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!