Sok volt a rovásán

2024.04.19. 10:00

Étteremben evett, de nem fizetett, lopott a boltból és megrongált egy utánfutót - vádat emeltek ellene

Háromrendbeli, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás, valamint csalás és rongálás vétségével, továbbá egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével vádolja az Ajkai Járási Ügyészség azt a 60 éves férfit, aki 2023 tavaszán anélkül rendelt magának egy ajkai étteremben, hogy fizetni tudott volna, majd rendszeresen ajkai áruházakból próbált lopni, végül júliusban letépte és elvitte egy utánfutó rendszámtábláját, a ponyvát és a rendszámvilágítást pedig megrongálta.

Veol.hu

A vádirat szerint az elkövető 2023. április 9-én délután betért az egyik vendéglőbe, ahol röviditalt, sört és ételt rendelt magának, majd amikor ezeket elfogyasztotta és rendeznie kellett volna a közel 6 000 forintos számlát, közölte az alkalmazottal, hogy nem tud fizetni - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A vádlott az ezt követő mintegy két hónapos időszakban visszatérően lopni járt három ajkai üzletbe, azonban egyetlen eset kivételével, amikor egy üveg vörösbort, egy instant kávét és egy halkonzervet vitt magával, mindannyiszor észrevették, és még mielőtt távozott volna, visszavették tőle a lopott élelmiszereket, szeszes italokat, melyek értéke sértettenként nem érte el a 10 000 forintot. 

A férfi végül 2023 júliusában letépte és eltulajdonította egy, a lakóhelyének közelében parkoló utánfutó hatósági jelzését, a ponyvát és a rendszámtábla világítását pedig megrongálta, s ezzel 268 000 forint kárt okozott a sértettnek. 

Az ügyészség a vádiratában a vagyon elleni cselekményeket különös visszaesőként, az egyedi azonosító jel meghamisítását pedig visszaesőként elkövető, beszámítási képességében enyhe-közepes fokban korlátozott elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a lopott áruk értékének megfelelő vagyonelkobzás elrendelésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!