Bíróság

2024.05.24. 20:00

Hiába tiltották el a vezetéstől, mégis belevetette magát az ajkai éjszakába

Eltiltás hatálya alatti vezetés miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves férfival szemben, aki tudva arról, hogy a bíróság és a rendőrség is korábban eltiltotta a vezetéstől, idén januárban mégis a volán mögé ült.

Veol.hu

Forrás: pexels.com

A vádirat szerint a bíróság 2023 őszén engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt pénzbírságot szabott ki vele szemben és hét hónapra eltiltotta a járművezetéstől az elkövetőt, majd 2023 decemberében a rendőrség közlekedési szabálysértések miatt szintén az eltiltásáról rendelkezett.

A vádlott mindegyik döntésről tudott, ennek ellenére 2024. január végén újfent gépkocsival közlekedett, amikor a rendőrök az esti órákban Ajkán megállították.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés, valamint további határozott idejű járművezetéstől történő eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!