Erőszak

2024.05.30. 09:00

Veszekedtek, majd konyhakést vágott a párjába az ajkai asszony

Az Ajkai Járási Ügyészség indítványára letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója annak a 43 éves nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. május 24-i vitájuk során egy konyhakéssel sebesítette meg az élettársát Ajkán.

Veol.hu

Forrás: Pixabay-illusztráció

A nyomozás rendelkezésre álló adatai szerint az asszony és a párja közötti kapcsolat a gyanúsított hűtlensége miatt megromlott, és emiatt többször nézeteltérés is támadt közöttük.

Május 24-én délután a gyanúsított és a sértett is otthon tartózkodott, mindketten ittasak voltak, amikor a sértett szemére vetette a nő hűtlenségét, majd közölte vele, hogy takarodjon a lakásból, menjen a szeretőjéhez, s mindeközben szidalmazta az asszonyt.

A gyanúsított a sértett felszólítása, szidalma miatt ideges lett, bement a konyhába, magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú kést, és megindult vele a férfi irányába, akit miközben maga is szidott, fenyegetett. A sértett ott akarta hagyni a gyanúsítottat, de az követte, és tovább ordított. A férfi igyekezett megnyugtatni, amely nem vezetett eredményre. A nő a késsel a sértett feje irányába szúrt, aki ezt a karjával kivédte, majd újabb szúró mozdulatot tett, amivel a fül mögötti részen sebesítette meg a párját.

A férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, felületes szúrt sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés módjára, eszközére figyelemmel súlyosabb sérülés is bekövetkezhetett volna.

Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta szükségesnek a súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított elkövető letartóztatását, amellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett, így az nem végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában