fejlesztések

2017.09.20. 08:30

Már tető alatt van a sümegi tanuszoda

Jó ütemben halad a tanuszoda építése, a napokban pedig elkezdik a porta és a büfé bontását a kórházban.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Végh László polgármester tájékoztatta lapunkat. – A tanuszoda épületének tetőszerkezete és héjazata teljesen elkészült, jelenleg a belső, hidegburkolási munkálatok folynak. A kivitelező szerint október végére elkészül az épület, amelyben aztán a gépészeti munkákkal folytatódik az építkezés. A szerződésben meghatározott jövő februári határidővel szemben december közepén már átadhatják a tanuszodát, majd a próbaüzem után akár január végén már használhatják is azt a vendégek – mondta a polgármester.

Az ipari parkról szólva hozzátette, hogy a régi mészgyár területén mostanra felépült a habüveggyár egyik csarnoka, a könnyűszerkezetes épületből még egy készül hamarosan, november végére fel kell épülnie. Áprilisban a tervek szerint indul a termelés. A két csarnokba mintegy 35–40 dolgozót vesz fel a cég. A mihályfai út felől pedig egy irodaépület készül majd, abban laborok is helyet kapnak a technológia későbbi fejlesztése érdekében. A polgármester véleménye szerint nem csupán a munkahelyteremtés, hanem a népesség megtartása szempontjából is jelentős a beruházás. Az ipari park fejlesztését a TOP 1-es pályázat támogatja 600 millió forinttal, az előleg már megérkezett. Az összegből csarnok, inkubátorház épül, telephelyet, parkolót alakítanak ki, bekötőútra költenek. Az eredeti ütemezés szerint szeptember végén kiírják a közbeszerzést, a tervek pedig már elkészültek.

A tervek szerint halad a sümegi tanuszoda építése az egykori strand helyén. Az uszoda épületét még ebben az évben átadhatják, a próbaüzem után január végén már tanulhatnak úszni a gyerekek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Egyébként a TOP 1-es pályázatok közbeszerzéseit sorra írjuk ki, a szociális alap-ellátás-fejlesztés kivitelezését helyi cég végzi, ami az egészségügyi alapellátás fejlesztését illeti, elfogadtuk a tervet, a porta és a büfé épülete bontása a napokban kezdődik, aztán a nyertes kivitelező kezdheti az építést. Reményeink szerint idén elkészül az épület annyira, hogy tető alá kerüljön, az átadás jövő májusban lesz – mondta Végh László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában