Kiállítás

2017.10.29. 17:50

Amatőr festő kiállítása nyílt Taliándörögdön

TALIÁNDÖRÖGD Redler Kinga amatőr festő első kiállítása nyílt a faluházban a napokban. A tárlaton Csitári-Szaller Andrea méltatta az alkotót.

Tóth B. Zsuzsa

Kinga festményeivel lepte meg a közönséget Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mint Csitári-Szaller Andrea Gogol szavaival mondta: Magasra emeli a művészet az embert, nemessé és csodálatosan széppé varázsolhatja lelkének minden rezdülését. Redler Kinga amatőr festő első kiállításának megnyitóján kiderült, hogy az alkotó kisgyermekkora óta a különböző művészetek rabja, hiszen évekig néptáncolt, majd egy ajkai zenekar énekesnőjeként sokszor bűvölte el hangjával a közönséget.

Kinga festményeivel lepte meg a közönséget Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Most pedig az immár két éve a saját és környezete örömére festett képeivel mutatkozott be a látogatóknak. Kinga 31 festményét vitte el a kiállításra. Legfőbb inspirációs forrása a természet, annak szépsége, hiszen általában tájképeket és csendéleteket örökít meg.

A kiállítás megnyitóján több művészeti ág is képviseltette magát, hiszen Kocsis Kata népdalokat énekelt, Gombai Ferenc festészetről szóló verset mondott, de maga a kiállító is elszavalt egy költeményt az alkotás szépségéről, és persze legvégül egy dalt ő is énekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában