Pápa

2017.11.25. 12:29

Klímavédelmi utazást tett a Weöres iskola

Ebben az évben ismételten jelentkezett úgynevezett szimbolikus klímavédelmi utazásra a pápai Weöres Sándor Általános Iskola.

Polgár Bettina

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

 

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

Az oktatási intézmény 294 fővel vett részt Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és az Európai Klímaszövetség által kiírt akcióhéten, melyre 83 iskola 18 573 diákja nevezett – tudtuk meg. A kezdeményezés részeként a pápai Weöres Sándor Általános Iskola gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal és vonattal iskolába járó diákjai 2180 zöld lépést gyűjtöttek. A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatok révén a tanulók, illetve családjaik játékos formában ismerkedtek meg a klímavédelemmel, a környezettudatos mobilitással és a fenntarthatósággal. Ezzel pedig aktívan hozzájárulhatnak az éghajlat-védelemhez.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

A virtuális klímatúra 2017-ben is az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által rendezett klímakonferencián ér véget, melyet az idei év végén Bonnban rendeznek, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által összegyűjtött mérföldeket.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

A Weöres Sándor Általános Iskola részéről Wenczel Marianna tanárnő működött közre szervezőként és kapcsolattartóként a kezdeményezés során. Az akcióhéten iskolai, kötelező feladatot kellett teljesíteni, valamint kisebb csoportokban, osztályokkal és egyénileg is játékos, szórakoztató feladatokkal lehetett pályázni. A pápai oktatási intézményben az élő mandala megformálását választották mint iskolai közösségi akciót. Mivel a Weöres iskola színe a kék és a sárga, így a diákok egyszerűen meg tudták valósítani a Kék égen süt a Nap című képet.

Fotó: Weöres Sándor Általános Iskola

Egyéni vagy kiscsoportos feladatként pedig öko-finomságot, illetve mandalát lehetett készíteni, főleg természetes anyagokból. Sok szép alkotás született, az eredményhirdetés pedig később várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában