Veszprém

2017.11.29. 09:00

Kollégiumok és iskolák újulnak meg

Csaknem másfél milliárd forintból újulnak meg oktatási intézmények a Veszprémi Tankerületi Központban.

Marton Attila

Szauer István és Ovádi Péter ismertették a veszprémi tankerületben induló infrastrukturális fejlesztéseket Fotó: Balogh Ákos

Fotó: Balogh Akos

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a tankerület megkötötte a támogatási szerződéseket, és megkezdődött a közbeszerzési eljárás lebonyolítása. A veszprémi Bárczi iskolában 53 millió forintból műfüves pályát, tornaszobát és csoportszobát is kialakítanak, míg a balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban huszonkét szoba és a tornaterem padozata is megújul.

Szauer István és Ovádi Péter ismertették a veszprémi tankerületben induló infrastrukturális fejlesztéseket Fotó: Balogh Ákos

Az intézmény 80,5 millió forintból újul meg. A Veszprémi Középiskolai Kollégium felújítására 150 millió forintot nyert el a tankerület. Megújulnak a szobák és a sportpályák, korszerűsítik a portaszolgálatot, füstjelző rendszert és kamerás beléptetőrendszert alakítanak ki. Az ösküi Tasner Antal Általános Iskolában négy szaktanterem mellett a tornaterem öltözői és vizes-blokkjai újulnak meg 20 millió forintból. Az intézmény energetikai rendszere egy másik pályázat révén százmillió forinttból újul meg. A munkálatok az iskolákban a nyári szünetben kezdődnek el, a kollégiumokban az érettségi vizsgák után indulnak. Az uniós pályázati forrásból megvalósuló beruházások várhatóan 2018 októberéig befejeződnek.

Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi önkormányzati képviselője kiemelte, a jövő nemzedékébe fektetett energia mindig megtérül. Hozzátette, az elmúlt 30 év legnagyobb iskolafejlesztési programja folyik az országban. Eddig csaknem 100 milliárd forintból fél-ezer iskolában fejlesztettek, a következő években további fél-ezer iskola újul meg országszerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában