Emlékjeleket tettek rendbe

2017.12.07. 07:30

Jövő tavaszra a Március 15. téri Turul-szobrot is rekonstruálnák

Idén megújult az Esterházy úti második világháborús emlékmű,a Március 15. téri Jókai-és Petőfi-szobor, illetvea Fő téri Hild-emléktábla.

Polgár Bettina

Bakó István és Áldozó Tamás (balról jobbra) az Esterházy úti második világháborús emlékműnél Fotó: Polgár Bettina

Hasonló rekonstrukciós munkákra a továbbiakban is lehet számítani.Bakó István, a pápai városgondnokság vezetője elmondta, a Fő téri Hild János-emléktábla esetében szükségessé vált a fakeret felújítása, melyet a csiszolást követően védőréteggel láttak el. A táblát pedig szakemberek tisztították és patinázták, majd a megújult emlékjelet a munkák végeztével, december elsején szerelték vissza eredeti helyére. Megtudtuk, a Március 15. téren ugyancsak felújították Petőfi Sándor és Jókai Mór mellszobrát. Ezek esetében szintén felülettisztításra és patinázásra volt szükség.

Bakó István és Áldozó Tamás (balról jobbra) az Esterházy úti második világháborús emlékműnél Fotó: Polgár Bettina

- Sajnos az időjárási körülmények már nem tettek lehetővé további felújításokat, de szeretnénk, ha a jövő év március 15-re már a téren talál-ható Turul-szobrot is rekonstruálnák a szakemberek – jegyezte meg Bakó István.Mint mondta, emellett ez év tavaszán rendbe tették az Esterházy út sarkán található második világháborús emlékmű környezetét, ahova új tujákat ültettek, illetve a járdát is kiszélesítették. Továbbá az emlékmű és annak talapzata szintén megújult.

- Az idei munkák költségei nem haladták meg 300 ezer forintot – árulta el Bakó István. Hozzáfűzte, a jövő évben végeznék el a színház mellett található bronzszobrok rekonstrukcióját, illetve a Fő téri szökőkút is megújul majd.Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, emellett pályázatot nyújtanak be az Esterházy úton lévő első világháborús emlékmű felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában