Védd természetesen!

2018.03.25. 21:10

Ábrahámhegyen is megünnepelték a víz világnapját

A Nők a Balatonért Egyesület fő célkitűzése a környezetvédelem. Ilyentájt minden egyes csoport megünnepli a víz világnapját és megkoszorúzza a Balatont.

Smidhoffer Eszter

A szelektív hulladékgyűjtést gyakorolja Fedő Lacika Fotó: Smidhoffer Eszter

Így tett a NaBE ábrahámhegyi csoportja is, akik a Burnót patak menti sétával egészítették ki a víz ünneplését.

A sétára a Ságvári-forrásnál gyülekeztek a helyiek, ahol Illésné Rácz Andrea, a NaBE ábrahámhegyi csoportjának vezetője köszöntötte a jelenlévőket. A séta a forrástól indult a Burnót patak mentén, majd a strandon ért véget. A célállomáson Illésné Rácz Andrea csoportvezető és Borbélyné Zsuzsanna, a NaBE tagja megkoszorúzták a Balatont.

A szelektív hulladékgyűjtést gyakorolja Fedő Lacika Fotó: Smidhoffer Eszter

A 2018-as víz világnap nemzetközi szlogenje nem véletlenül a Védd természetesen! A vízhiány egyre nagyobb problémát jelenthet az emberiség számára. Ennek első jele Fokváros, ahol a világ nagyvárosai közül elsőként fogyhat el a víz. Február elseje után minden háztartás mindössze ötven liter vizet használhat naponta. Jelenleg úgy tűnik, hogy április 12-re már nem fog víz folyni a csapból. Így a településen a víz lett az új arany. Fokvárosban száz éve nem tapasztaltak hasonló szárazságot – ismertette a csoportvezető.

A koszorúzás után vízkóstolás, vízzel kapcsolatos kvíz és kék-sárga-zöld hulladékgazdálkodási játék vette kezdetét. A kérdések között voltak nehezebbek is, de minden résztvevő szépen vette az akadályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában