gyöngyfűző délelőtt

2018.03.04. 16:31

Kokárdák készültek gyöngyből Pápán

A közelgő nemzeti ünnepünkre való ráhangolódás gyanánt a Jókai Mór Városi Könyvtárban gyöngykokárdát készíthettek az érdeklődők Hollenczerné Balogh Ilona gyöngyfűző, a Gyöngycsibék és barátaik című könyv szerzője tanfolyamán szombaton délelőtt.

Laskovics Márió

Hollenczerné Balogh Ilona foglalkozásán a gyerekek mellett a szülők, nagyszülők is előszeretettel fűzték a gyöngyöt Fotó: Laskovics Márió

 

Hollenczerné Balogh Ilona foglalkozásán a gyerekek mellett a szülők, nagyszülők is előszeretettel fűzték a gyöngyöt Fotó: Laskovics Márió

A gyöngyfűzéssel húsz éve foglalkozó pedagógus elmondta, a gyerekek körében rendkívül népszerű ez a kokárda, amit négy milliméteres gyöngyből szembefűzéssel mintegy fél óra alatt készítettek, a végeredmény pedig egy nyolc-tíz centiméteres, a ruhán nagyon mutatós kokárda. Hozzáfűzte, hogy a kézügyességük fejlesztésén túl a főleg alsó tagozatos lurkók ezáltal megjegyzik a nemzeti színeket, valamint március 15-ére felvarrással vagy biztostűvel rögzíthetik ruhájukra egyedi alkotásaikat.

Polgárdi Zsófia büszkén mutatja pillangóval díszített gyöngykokárdáját Fotó: Laskovics Márió

Fotónkon Polgárdi Zsófia büszkén mutatja pillangóval díszített gyöngykokárdáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában