Elkészült a csatornázás

2018.04.05. 07:00

A Balaton tisztaságához is hozzájárul a szepezdi beruházás

Háromszázmillió forintos kormányzati támogatásból valósult meg Balatonszepezd szepezdfürdői részén a szennyvízcsatornázás, amely a Balaton víztisztaságához is hozzájárul.

Juhász-Léhi István

Sebestyén László, Balatonszepezd polgármestere és Kontrát Károly országgyűlési képviselő a csaknem háromszázmilliós létesítmény átadásán Fotó: Pesthy Márton

 

Sebestyén László, Balatonszepezd polgármestere arról beszélt a tegnapi átadási ünnepségen, hogy a beruházás igazi sikertörténet, mert 2014-ben egyetlen településrész volt Balatonszepezden – jelesül Szepezdfürdő –, ahol nem volt csatornázás, ezért elővettek egy régi tervet, leporolták, aktualizálták és pályáztak.

– 2015 decemberében egy kormányhatározattal megkaptunk 300 millió forintot a beruházásra. Ez nagy dolog, a település idáig ennyi pénzt nem kapott beruházásra – mondta Sebestyén László polgármester.

Sebestyén László, Balatonszepezd polgármestere és Kontrát Károly országgyűlési képviselő a csaknem háromszázmilliós létesítmény átadásán Fotó: Pesthy Márton

Mint kiderült, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után a zalaegerszegi Hydrocomp Kft. lett a nyertes, és időben el is készültek a beruházással. Mindezek után maradt 42 millió forintja Balatonszepezdnek, amit újra fel tudtak használni, utak rendbetételére, aszfaltozásra költötték az említett összeget.

Megtudtuk: közel 3540 méter szennyvízcsatornát építettek, és 173 ingatlan bekötése történt meg. Sebestyén László polgármester szerint a beruházás a Balaton víztisztaságának megőrzéséhez és a természeti környezet védelméhez is jelentősen hozzájárul.

A balatonszepezdi átadáson Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője elmondta: 2015 decemberében az úgynevezett év végi maradványpénz jelentette azt a forrást, amelyet a kormányzat – kérésére – erre a beruházásra megítélt.

A beruházás hozzájárul a településen élők egészséges életkörülményeinek kialakításához is – fogalmazott Kontrát Károly országgyűlési képviselő, aki kiemelte: a 300 millió forintos projekt összefogás eredményeként valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában