Régóta várt megújulás kezdődhet

2018.04.09. 07:00

Pályázattal fejlődik az örvényesi strand

Sikeresen pályázott a falu tavaly augusztusban a Terület és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési támogatására, a strand turisztikai infrastruktúrájának kialakítására.

Sági Ági

Egy tavalyi pályázatból elkészülhetett a szép új játszótér, most a mögötte látható bódésort bonthatják le és építhetik újjá – mutatja Huszár Zoltán polgármester Fotó: Sági Ági/napló

A projekt 217 millió forint támogatást kapott

– Régóta szerettük volna fejleszteni a strandunkat, de nem vagyunk könnyű helyzetben. A Balaton-part legkisebb települése vagyunk, nincsenek hatalmas adóbevételeink, és a strand partszakasza mindössze 81 méternyi – mondta Huszár Zoltán, Örvényes polgármestere.

Egy tavalyi pályázatból elkészülhetett a szép új játszótér, most a mögötte látható bódésort bonthatják le és építhetik újjá – mutatja Huszár Zoltán polgármester Fotó: Sági Ági/napló

A támogatásból most a strand, a parkoló és ezek környezetének komplex felújítására, korszerűsítésére nyílik lehetőség. A fejlesztéstől azt remélik, hogy a turisták hosszabb időt töltenek majd a településen. Megújulhatnak a szabadstrand elavult, elhasználódott eszközei és infrastruktúrája. Alapvetően kertépítészeti eszközökkel rendezetté teszik a tópartot, a terület méretéhez arányos kiszolgáló épülettel, büfével, vizesblokkokkal. A tervezett bővítés a régi, meglévő épületek teljes bontásával, újjáépítésével számol.

A zöldterületre fákat és virágzó növényeket telepítenek

– Amíg én vagyok a polgármester, azt szeretném, ha a fürdőhely szabadstrand maradna. A fejlesztéssel azonban kialakítjuk azt az infrastruktúrát, ami lehetővé teszi, hogy ha egy későbbi képviselő-testület másképp dönt, akkor fizetős strandot is üzemeltethet. Jelenleg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal tárgyalunk, mert nagyon szeretnénk a zöldterületet továbbvinni, ugyanis horgászati fejlesztési terveink is vannak.

A beruházást várhatóan 2019 végére fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában