várpalotai polgárőrök segítettek

2018.05.27. 19:29

Kétszáz kilogramm adományt vittek a polgárőrök a meggyilkolt sólyi kislány családjának

Mintegy 200 kilogramm élelmiszert, és tisztálkodáshoz szükséges dolgokat vittek az egy hete meggyilkolt sólyi kislány családjának a várpalotai polgárőrök vasárnap, tudtuk meg Ács Krisztián elnöktől.

Kovács Erika

Győző, Adrienn édesapja (középen), mellette Ács Krisztiánnal, a polgárőrség elnökével és Szabó Éva elnök helyettessel, valamint a várpalotai polgárőrökkel a család udvarán, Sólyon. Az anya elzárkózott a nyilvánosság elől    Fotó: Polgárőrség

Az elnök kezdeményezésére a várpalotai polgárőrök egy emberként álltak a gyűjtés mellé, így városszerte, például a piactéri csarnoknál, a szupermarketnél gyűjtötték egész hétvégén a családnak az adományt. Végül mintegy kétszáz kilogramm élelmiszer, valamint a tisztálkodáshoz szükséges holmi gyűlt össze, többek között szalámi, zöldség, gyümölcs, olaj, tej, liszt, cukor, só, tésztafélék, és minden, ami a konyhában vagy a háztartásban szükséges.

Győző, Adrienn édesapja (középen), mellette Ács Krisztiánnal, a polgárőrség elnökével és Szabó Éva elnök helyettessel, valamint a várpalotai polgárőrökkel a család udvarán, Sólyon. Az anya elzárkózott a nyilvánosság elől Fotó: Polgárőrség

 

A szűkös körülmények között élő család nagyon meghatódott az adomány láttán. Elmondták, a tragédia annyira megrázta őket, hogy jelenleg még képtelenek munkába menni.

Mint arról beszámoltunk, a nyolcéves sólyi kislány, Adrienn május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták, a Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság május 21-én elrendelt. A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét, ellene a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Előzmények

Beismerő vallomást tett a sólyi gyerekgyilkosság tizenhat éves gyanúsítottja

Borzalom, ami nálunk történt – mondja a meggyilkolt sólyi kislány édesapja

Őrizetbe vették a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottját

Megöltek egy nyolcéves sólyi kislányt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában