RÉVFÜLÖP

2018.06.18. 17:49

Balatoni Nyár: ajándék és jutalom

A Balatoni Nyár, a Duna Televízió népszerű magazinműsora a hét minden napján jelentkezik tíz héten át: az első adás hétfőn ment le.

Juhász-Léhi István

Indul a Balatoni Nyár Fotó: Balogh Ákos/Napló

-Kora reggeli érzéseim voltak, hiszen két órával korábban, reggel nyolckor indulunk. Akkor zárjuk az adásokat, amikor az elmúlt években kezdtük – nyilatkozta a Naplónak a tegnapi első adás után Vida Péter, aki szerint az időjárás befolyásolhatja a révfülöpi forgatási helyszínt, ám természetesen erre is fel van készülve a produkció stábja, ugyanis van egy körbeplexizett esőhelyszín is.

-Tavaly egyszer éltük meg Krisztával, hogy be kellett mennünk oda, ám mi úgy gondoljuk, hogy a Balatoni Nyár adásai alatt nem eshet az eső – vágta ki magát a színész-műsorvezető mosolyogva.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A helyszín érdekessége, hogy az a civil, aki a forgatás alatt besétál az adásba többnyire tudatosan teszi mindezt (az ezzel járó jogi következményekre információs táblákon keresztül hívják fel a figyelmet), mint ahogyan az is teljesen normális, hogy a műsorvezetők néhány szót is váltanak az érdeklődőkkel.

Az említett stáb – sofőrökkel, szerkesztőkkel, világosítókkal, gyártással – közel nyolcvanfős. Maga, a produkció pedig nyolcadik éve forgat Révfülöpön.

Indul a Balatoni Nyár Fotó: Balogh Ákos/Napló

-Nekem ez a harmadik évem, végig Rátonyi Krisztával voltam párban. Most annyi változás van, hogy az első hét után az én Tháliás kolléganőm, Szabó Erika váltja – árulta el Péter.

A Balatoni Nyár tíz hete vetésforgóban készül: 5-5 hetet dolgoznak hétfőtől szombatig a párok.

-Magamat nem tudom eljátszani. Itt az a lényeg, hogy engem érdekel-e, vagy sem mindez. Azt, hogy ez miként működik, folyamatosan tanulom és lesem el a Krisztától, aki tanítómesterem, nagyon jó kollégám, és kiegészítjük egymást – magyarázta.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az improvizáció mellett persze készülnek is a felvételre a műsorvezetők, hiszen ismerik a napi vendégek kilétét.

-Amikor kiderült a nyári beosztás, és megtudtam a vendégjátékaim időpontjait, abban a pillanatban mellé raktuk a gyerekek táborait, meg a családi nyaralást, így aztán tudjuk, hogy mikor jön el az a néhány hét, amikor együtt lesz az egész család. Ez egy nagy ajándék nekem, amolyan jutalom – mondta búcsúzóul Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában