Csillogása, mint a gyémánt

2018.06.26. 07:00

Bensőséges hangulatú tanévzárón kapott elismerést Gelesz Imréné

Négy generáció képviselői vettek részt a Villax Ferdinánd iskola tanévzáróján. A diákok felszabadultan örültek a vakációnak, a szülők, nagyszülők büszkén hallgatták műsorukat, a nyugdíjba vonuló pedagógus búcsúzott, a gyémánt diplomás ünnepelt meghatódott a köszöntésektől.

Müller Anikó Hanga

Gelesz Imréné átvette a gyémántdiplomát Fotó: Müller Anikó Hanga

Kovácsné Tóth Teréz, a tag­iskola vezetője összegezte az elmúlt év eredményeit, kiemelte, szinte nincs olyan tanulójuk, aki nem vett részt valamilyen versenyen. Hagyomány, hogy a negyedik osztály végén a legjobb teljesítményt nyújtó kisdiák Villax Ferdinánd-oklevélben részesül, az idén ezt az elismerést Mohosi Réka kapta. Az osztályfőnökök dicséreteket és jutalmakat osztottak a kiváló tanulmányi eredményekért, jó magatartásért, példaértékű közösségi munkáért. A most végzett hatodikosok Zircen folytatják tanulmányaikat, őket ötödikes társaik nevében Rudeczki Eszter búcsúztatta, Fintáné Ha­nich Zsuzsanna, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke ajándékot adott át számukra.

A tanévzáró bensőséges hangulatú eseménye volt, amikor Gelesz Imréné átvette a gyémántdiplomát Boriszné Hanich Edit polgármestertől, aki méltatta egykori tanítója életútját. A legendás hírű ta­nár­egyéniség a faluban született, a veszprémi állami tanítóképzőben tett képesítővizsgát hatvanegy évvel ezelőtt, 1956-tól 1993-ig, nyugdíjba vonulásáig tanított.

Gelesz Imréné átvette a gyémántdiplomát
Fotó: Müller Anikó Hanga

– Hű maradt szülőfalujához, itt élte le életét. Azok közül az elhivatott pedagógusok közül való, akik egész életüket a gyerekeknek szentelték, a falu lakóinak több generációja került ki a keze alól. Sok családban a szülőket és gyermekeiket is tanította. Munkáját egész pályafutása alatt magas színvonal, türelem, megértés, tolerancia jellemezte. A falu kulturális életében is részt vett, nyugdíjba vonulása után két kórust vezetett – mondta a faluvezető. Férjével együtt mintegy a falu lámpása volt.

Burján István, a zirci Reguly Antal Általános Iskola igazgatója Teri tanító néni kisugárzását, csillogását a gyémánthoz hasonlította. Meglepetésként a Szivárvány kórus és a Zirci Városi Vegyes Kar tagjai énekeltek – utóbbinak is tagja volt az ünnepelt –, az egyik számba bevonva őt. Kollégái és tanítványai szeretettel búcsúztatták a nyugdíjba vonuló Kovácsné Tóth Terézt, aki harmincnégy évig tanított az iskolában. A polgármester és Dobrókáné Prótár Teréz nyugalmazott tag­iskola-vezető személyes hangú köszöntőt mondott. Az iskola tanulói közösen énekeltek, táncoltak, verseket mondtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában