repülés

2018.06.17. 10:34

Könnyűszárnyak az Örvényes Kupa

A közelmúltban tartották a tizedik Könnyűszárnyak Örvényes Kupát. A versenyre 27 pilóta regisztrált.

Sági Ági

Fotó: Inotai István

A két versenyszámból az időre vitorlázás és célra szállásban 30 másodperc motor időt követően 90 másodpercet kellett vitorlázni, végül pontosan landolni. A szerezhető pontok függtek a céltól való távolságtól és a landolás időbeni pontosságától. A kialakult sorrendet a döntő futam rendezte újra, ahol az első négy helyezettnek 30 másodperc motor idő után annyit kellett vitorlázni, amennyit tudtak. Az első helyezett Somogyi Csaba lett.

Fotó: Inotai István

A második szám a kieséses elven megszervezett kapukerülés volt, melyben idén, körpálya helyett a kapuk közötti nyolcasozás volt a feladat. Az elvárásoknak megfelelően ez kiélezett küzdelmet, és nagy csatát hozott. Két alkalommal is pontosan ugyanannyi kört tett meg az adott két perc alatt a két pilóta. Ilyenkor körismétléssel újabb két perc alatt kell a továbbjutás vagy éppen a kupa győzelem sorsát eldönteni. A végső győzelmet magabiztos versenyzés után Lázár László szerezte meg, aki így az összesített versenyen is nyerni tudott.

A verseny díjait Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Huszár Zoltán Örvényes polgármestere és Bognár Géza az MMSZ repülős szakágának vezetője adták át. Az eredményhirdetés után átadták a légteret a szabad repülésnek, melyet a pilóták nagy része sötétedésig ki is használt. Aki maradt az részesülhetett számos látványos gép bemutatójából, melyek közt akadt a 4 méteres Scale gép, 170kmh-val száguldó racer, vagy LED-el ellátott műrepülő gép is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában