Egyként harcolnak

2018.06.15. 14:00

Közös zárógyakorlaton bizonyították felkészültségüket

Közös zárógyakorlaton bizonyította felkészültségét az a nemzetközi légvédelmi rakétacsoportosítás mely hazánkban vett részt a Tobruq Legacy 2018 harcászati gyakorlaton.

Balogh Ákos

Közös zárógyakorlattal ért véget a Tobruq Legacy 2018 gyakorlat

A szimulált harcászati helyzetben ellenséges repülőeszközök támadták meg a lőtér kijelölt, oltalmazandó területét, melyre reagálva többnemzeti: lett, litván, szlovák, holland, román, cseh, lengyel és magyar légvédelmi rakétás tűzalegységek vonultak fel és foglaltak harcrendet, hogy rakétáikkal leküzdjék a szimulált ellenséget.

A harcászati mozzanat jól bizonyította, hogy a gyakorlat elérte célját, a különböző légvédelmi technikákkal és eljárásrendekkel dolgozó katonák képesek voltak közösen egyként harcolni, mely egy valós szituációban igen fontos tényező.

 

A gyakorlatot, melyen tizenkilenc ország, közel ezer katonája és háromszáz technika eszköze, különböző vezetési elemek, radarok, légvédelmi rakéta indítóállványok vettek részt, megtekintette Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese és Miroslav Kocian vezérőrnagy a szlovák vezérkari főnök helyettese is. Böröndi vezérőrnagy a látottakat értékelve elmondta, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként megújuló haditechnikai eszközpark mit sem ér a szövetségesi rendszerben szolgáló megfelelően kiképzett alegységek nélkül, melyek az ilyen és ehhez hasonló gyakorlatok során szerezhetik meg a szükséges tudást és tapasztalatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában