Nők a Balatonért Egyesület

2018.06.05. 07:00

Újító szándékú kezdeményezés a NABE Zöld fesztiválja

Harmadik Zöld fesztiválját szervezték meg a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) tagjai szombaton a Rákóczi parkban.

Leitner Vera

Balogh László erdész a helyszínen a közvetlen környezet sajátosságairól tartott gyakorlati ismeretekben gazdag előadást. fotó: Nagy Lajos

A NABE tagjainak szervezésében egész nap Balatonnal kapcsolatos programok, kézműves-foglalkozások, játszóház, kiállítások várták az érdeklődőket szombaton a Zöld fesztiválon. Thury Attiláné Zsuzsanna, a NABE Balatonakarattya–Balatonkenese csoportjának vezetője elmondta, a környezetvédelmi világnaphoz, június 5-éhez kapcsolódva szervezték meg idén harmadik alkalommal az eseményt, melyen az egyesület csoportjai közül tizenhat képviseltette magát, déli és északi part egyaránt, valamint Budapestről is érkeztek tagok.

Balogh László erdész a helyszínen a közvetlen környezet sajátosságairól tartott gyakorlati ismeretekben gazdag előadást. fotó: Nagy Lajos

Szauer Rózsa, a NABE elnöke elmondta, nagy örömmel töltötte el, hogy az eseményen egyben látta az egyesület csoportjait. – Az egyesület nagysága nem teszi lehetővé, hogy mi például közgyűlést tartsunk, mivel már ötszáz tagunk van, így kevés lehetőség nyílik arra, hogy lássuk egymást valamennyien, de most nagyon jó volt találkozni. Ilyenkor megismerjük egymás feladatait, tevékenységét, hiszen nyilvánvalóan más a profilja Balatonrendesnek és Siófoknak vagy Keszthelynek – mondta el az elnök. – Nagyon sok fesztivál van a Balaton körül, ezek általában zajosak. Majdnem minden településnek van már saját kulturális vagy gasztronómiai fesztiválja. Ilyen szempontból egyedi a miénk, mivel mi zöldfesztivál vagyunk és ezt szeretnénk erősíteni egy nem annyira zajos, sokkal inkább beszélgetős, a környezetet megismerni segítő, elsősorban családoknak szóló esemény megszervezésével, ahol játékos feladatok, helyi fellépők, helyi termelők fogadják a vendégeket – fejtette ki Szauer Rózsa elnök.

A nap során az érdeklődők újrahasznosító jellegű kézművesfoglalkozásokon, környezeti tanácsadásokon, vízvizsgálati és komposztálási bemutatókon vehettek részt, a gyerekek pedig menetlevelekkel járták végig a feladatmegoldó állomásokként kijelölt standokat, ahol zöld pontokat gyűjthettek a nap során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában