Márkón ünnepeltek

2018.08.05. 13:00

A falunapok összetartó ereje és a szükségszerűsége egyre fontosabb

Egy folyamatosan fejlődő faluban az élet is sokkal szebb, mint másutt, ahol nem tesznek semmit érte, mert sajnos még ilyenek is vannak – fogalmazott a polgármester.

Molnár Sándor

Szombaton rendezték meg a településen a falunapot, amely idén igazi közösségi rendezvény volt, mert a civil szervezetek és az önkormányzat összefogásával valósult meg. A szándék az volt, hogy mindenki találjon az igényeinek megfelelő szórakozási lehetőséget.

A programok már reggel 9 órakor elkezdődtek. Az egy hónappal ezelőtt, 11 taggal megalakult Márkói Futó Egyesület szervezett futóversenyt. A korai rajt ellenére óvodások, kisiskolások és nagyobb gyerekek is szépszámmal képviseltették magukat. Összesen több mint ötven indulója volt a versenynek, amely egy közös, 1,6 kilométeres futással zárult a falu új részén. A sportpályán délelőtt utcafoci bajnokságra várták az érdeklődőket. A Kulturális Központnál a gyerekeket légvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, óriás építőjáték, óriás darts, lovas bemutató és sétalovaglás is várta.

Fotó: Molnár Sándor / Napló

Tartottak sütivásárt is, amelynek bevételét az óvoda és Böjte Csaba árvaházának támogatására szánják. A felnőttek részére pörkölt főzőversenyt hirdettek, amit a Márkói Violák csapata nyert meg. A győztesek víz helyett sörrel öntötték fel a sertéshúsból készült pörköltet, amelyet végül még egy kis vörösborral is megbolondítottak. A díjakat Hartmann Antal polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő adták át a főzőverseny és az utcafoci bajnokság nyerteseinek. A falunapról Hartmann Antal elmondta, hogy amióta benne van a falu vezetésében, azóta az összetartó ereje és a szükségszerűsége egyre fontosabbnak tűnik.

– Még nem az igazi, de reméljük, hogy a későbbiek folyamán úgy összekovácsolja a falut, hogy abban ne legyen hiba. Hogy itt minden ember nyugodtan le tudjon ülni egymással elbeszélgetni, egy kis pörkölt, egy laza hamvas fröccs mellett arról, hogy milyen jó is itt élni, mert látják, hogy a fejlődés az folyamatos és egy folyamatosan fejlődő faluban az élet is sokkal szebb, mint másutt, ahol nem tesznek semmit érte, mert sajnos még ilyenek is vannak – fogalmazott a polgármester.

 

A délutáni műsorban felléptek a Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület csoportjai, a Petőfi Színház művészei, a Márkói Kamara TehátRum, a járási szavalóverseny győztesei és énekesek is. A falunap sztárfellépője az Irigy Hónaljmirigy volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában