augusztus 20

2018.08.21. 07:00

A múzeumkertben szentelték fel az új kenyeret

A múzeumkertben szentelte meg a Magyarok Kenyerét augusz­tus 20-a alkalmából Nagy Károly kanonok hétfő délután.

Leitner Vera

Nagy Károly megszenteli a kenyereket

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepségen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének alelnöke, Szabó Miklós elmondta, a Magyarok Kenyere program idén lépett nyolcadik évébe, s egyre népszerűbb: ezt mutatja, hogy 2017-ben majdnem négyezer hazai és határon túli magyar gazda adományozott összesen 628 tonna búzát, melyből a közreműködő malmok 380 tonna lisztet őröltek, és fordítottak a rászoruló gyerekek megsegítésére. Idén tart még az adománygyűjtés, mondta el az alelnök, és bíznak benne, hogy a tavalyi számokat is meghaladják.

Nagy Károly megszenteli a kenyereket
Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Ez a kenyér nemcsak ennek a környéknek a búzájából, hanem az adományozók szeretetéből, áldozatából készült el. Ez egy jelkép, hogy miként a búzát megőrlik, majd a lisztből kovásszal kenyérré formálják, az egy nemzet egységét szimbolizálja. Nem véletlen, hogy szinte minden imádságunkban benne van a mindennapi kenyér gondolata – mutatott rá a kenyereket megáldó Nagy Károly kanonok, hozzátéve, mindennap meg kell dolgoznunk a kenyérért, melyet meg is kell osztanunk az arra rászorulókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában