veszélyes szakasz?

2018.08.22. 14:15

Beszakadt a járda – A zirci szakaszon félpályán lezárták a 82-es főutat

Beszakadt a járda Zircen, a Tesco melletti építkezésnél a hétvégén. A kivitelező szerint a talaj és a nagy forgalom miatt történhetett ez, a közutas cég a forgalom biztonsága érdekében jelzőlámpás irányítással egy pályára terelte a járműveket, és felszólította az építőipari céget a helyreállításra.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Olvasónk jeleztek, hogy beszakadt a járda Zircen, a napokban. Attól tartanak, hogy a közlekedés az autókra és a gyalogosokra nézve is veszélyben lehet az érintett helyszínen, a Tesco-nál.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője megkeresésünkre közölte, a 82-es főút zirci szakasza mellett egy beruházás zajlik, ami nem a közúttal kapcsolatos fejlesztés. A beomlás szerencsére az útpályát nem érinti, de elővigyázatosságból a főút egyik sávját néhány napja lezárták, ami terveik szerint a hét végéig is eltarthat. Ezzel az a céljuk, hogy a forgalom a lehető legtávolabb haladhasson a helyszín mellett, jelzőlámpás irányítással. Ezzel együtt a kivitelezést végző céget felszólították a beomlás mihamarabbi helyreállításra.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Hanich Attila, a beruházásban érintett olaszfalui építőipari cég tulajdonosa kérdésünkre arról beszélt, hogy autómosót építenek a zirci Tesco közelében, ahol a járda körülbelül 15 méteres szakaszon lecsúszott a hétvégén. Emiatt támfalat építenek a 82-es út mellett, négy méterre a főúttól. A cég tulajdonosa hozzátette: változó talajviszonyok miatt csúszhatott meg a föld.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

Azt látták, hogy valójában töltésből áll a talaj, és az omlásban emellett közrejátszhatott a főút nagy forgalma is. Természetesen eredeti állapotába helyreállítják a megrongálódott járdát.

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A biztonság érdekében az önkormányzattal egyeztetve lekerítették az érintett területet, és a gyalogos forgalmat átterelték a túloldali, biztonságos járdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában