elismerés

2018.08.17. 11:30

Díszpolgári címet kapott a polgármester Csopakon

Egy tűt sem lehetett leejteni a Csopaki Üdülőfalu és Kemping nagytermében, olyan sokan fogadták el Ambrus Tibor polgármester meghívását a település hagyományos rendezvényére. A Csopak-napok előtt kitüntetéseket vehettek át azok a személyek, civil szervezetek, akik, amelyek sokat tettek a településért és

Szendi Péter

Myslenice polgármestere, Maciej Ostrowski Fotó: Szendi Péter

Mindannyian messzire akarunk jutni

Ambrus Tibor polgármester külön köszöntötte a meghívott civil szervezetek, vállalkozások, magánszemélyeken kívül Kontrát Károly országgyűlési képviselőt, Polgárdy Imrét, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökét, Vörösmarty Évát, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnökét, a Veszprém Megyei Értéktár-bizottság elnökét és Maciej Ostrowskit, Myślenice polgármesterét.

– Jó, hogy ilyen sokan vagyunk, hiszen sokkal többet érhetünk el együtt, mint külön-külön. Böjte Csaba mondta néhány hete itt, Csopakon: „Ha gyorsan akarunk haladni, menjünk egyedül, ha viszont messzire akarunk eljutni, menjünk együtt”. Azt hiszem, mi mindannyian messzire akarunk jutni, és ezért inkább együtt megyünk, mint egyedül.

Myslenice polgármestere, Maciej Ostrowski Fotó: Szendi Péter

Az ünnepi beszéd után került sor a kitüntetések átadására. A Csopak Díszpolgára címet Maciej Ostrowski, Myślenice polgármestere vehette át Ambrus Tibortól. A lengyel testvérváros első embere mindig is szívügyének tekintette a két település barátságát és annak erősítését. Tavaly a csonka torony egyik harangjához anyagi támogatást biztosítottak, idén pedig egy bográcsos pihenőhelyet építettek Csopaknak, amelynek faanyagát és az ácsmunkáit is ők biztosították, sőt az első három napban a polgármester is napi tíz órában dolgozott. Csopak Község Érdemérmét kapott Tóthné Ferencz Henriette óvodavezető, Szabó János, a helyi értéktárbizottság elnöke, a Csopak–Paloznak Horgász- egyesület, mely idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, Jáger Tibor, a nyugdíjasklub elnökségi tagja, Schalbert-Bíró Patrícia, a Csopak Táncegyüttes lánykarának a vezetője. Emléklapot kapott Róka Árpádné, Tisza Gézáné és Szabó Nimród.

Ma Magyarország egy büszke, erős ország

Kontrát Károly ország- gyűlési képviselő beszédében méltatta Csopak földrajzi, természeti értékei mellett az erős közösséget. Évek óta tapasztalja, hogy sok ember sokat tesz Csopakért. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy elmondhatjuk, hogy ma Magyarország egy büszke, erős ország.

Maciej Ostrowski, Myślenice polgármestere elmondta, hogy még soha nem kapott külföldön díszpolgári címet. Az öt testvérváros közül Csopakkal a legerősebb a kapcsolatuk, és ezt nemcsak a maga, de minden myślenicei lakos nevében is mondja. Az ünnepélyes fogadás baráti beszélgetéssel és finom vacsorával zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában