zirc

2018.08.25. 08:00

Elismerte kiemelkedő munkásságukat a város

Önkormányzati kitüntetéseket, gyémántdiplomát és tanulmányi ösztöndíjakat adtak át a város államalapításra emlékező ünnepségén augusztus 20-án.

Kelemen Gábor

A Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesületnek az ünnepségen megjelent tagjai Fotó: Kelemen Gábor

A városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Pro Urbe-emlékérmet adományozott az önkormányzat Igmándyné Hebling Gabriella, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde címzetes intézményvezetője és a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület részére. Igmándyné Hebling Gabriella szakmai életútja során három évet leszámítva mindvégig a zirci nevelési intézmény szolgálatában állt, kiemelték gyermekközpontú gondolkodását, mellyel barátságos légkört teremtett az óvodában. Munkáját mindig is a lendületesség és a szakmaszeretet jellemezte, széles látóköre, jó észrevételei sokszor segítették a nevelőtestületet a pedagógiai feladatok végrehajtásában. Civil munkásságáról is elismerően szóltak.

A Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesületnek az ünnepségen megjelent tagjai Fotó: Kelemen Gábor

A Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület a város egyik legaktívabb civil szervezete. Az elmúlt több mint húsz évben megmutatták sokoldalúságukat, szorosan együttműködnek a zirci intézményekkel, civil szervezetekkel, a városi rendezvényeken színes, gazdag programokat kínálnak. Barátságokat kötnek, emberi kapcsolatokat létesítenek a finnekkel, a testvérváros Nivalával történő partneri kapcsolat erősítésében is elévülhetetlen érdemeik vannak.

Zirc Város Tisztviselője szakmai kitüntetést vehetett át a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi osztályának vezetője, Pill Eszter és a Zirci Városüzemeltetés Közhasznú Nonprofit Kft. alapító ügyvezetője, Schrein­dorfer Károly.

Pill Eszter méltatásában elhangzott, hogy munkáját „feladványként” kezeli, melyet meg kell oldania, és ennek nagy elhivatottsággal, lelkiismerettel tesz eleget. A szakma szeretete által vezérelve végzi mindennapi munkáját, melyet pontosság, felelősségtudat jellemez. A Schreindorfer Károly által alapított és irányított gazdasági társaság sokoldalú tevékenységet végez a városban, az ügyvezető széles körű szakmai képzettségének nagy hasznát veszik a különböző feladatkörök megoldásakor. koordinálásában szépen gondozott, tiszta, virágos a város, a köztemetőkben fejlesztések hosszú sora valósult meg.

Gyémántdiploma átadására is sor került, Hujber Jánosné, a Reguly Antal Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa 61 éve szerezte meg diplomáját. 1960-tól 1993-ig szolgálta tanítóként, napközis csoportvezetőként végzett kiváló pedagógusi munkájával a várost.

Immár hagyományosan az ösztöndíjakat is a városi ünnepség keretében adták át. Az önkormányzat ezúttal húsz középiskolás fiatalt részesített elismerésben kiemelkedő tanulmányi eredményéért, ők: Bajkó Mercédesz, Balázs Márton, Detre Csongor István, Dobos Gergely Csanád, Farkas Estilla, Forsthoffer Fanni, Gregosits Martin, Hédl Petra, Lekrinszky Anett, Molnár Petra, Moór Bence Dániel, Neumann Péter, Oláh Lili, Pallós Barbara, Simányi Viktória, Somogyi Gergő, Sömjén Máté, Tamaskovics Balázs, Vajcs Luca és Vajda Kitti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában