Vezetői megbízásokat is átadtak

2018.08.28. 14:00

Hétfőn megtartották a tankerületi évnyitót a Vetési gimnáziumban

A napokban kinevezett intézményvezetőket is köszöntötték a Veszprémi Tankerületi Központ évnyitó értekezletén hétfőn a Vetési gimnáziumban.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton / Napló

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében felidézte, a tavalyi volt az első tanév az új fenntartó működtetésében. Hozzátette, nyugodt és sikeres tanévet zártak.

Az értekezleten ünnepélyesen, kollégáik körében köszöntötte az igazgató és Ovádi Péter országgyűlési képviselő azt a nyolc intézményvezetőt, aki a napokban vették át vezetői megbízását Bódis József oktatásért felelős államtitkártól. Újonnan tölti be az intézményvezetői posztot Dudás Zsolt (Irinyi János Általános Iskola, Balatonfűzfő), Molnárné Staub Ildikó (Hriszto Botev Általános Iskola, Veszprém) és Kálmán Andrásné (Berhidai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola). Újabb öt évre nevezték ki Ács Attila (Györgyi Dénes Általános Iskola, Balatonalmádi), Górné Fazekas Ágnes (Cholnoky Jenő Általános Iskola, Veszprém), Juhász Attiláné (Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota), Lampertné Váliczkó Mária (Borzavár-porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola) és Zanathy László (Vörösberényi Általános Iskola, Balatonalmádi) intézményvezetőket.

Fotó: Pesthy Márton / Napló

A rendezvényen huszonöten vehettek át magasabb beosztású – intézményegység-vezetői, tagintézményvezető-helyettesi és intézményvezető-helyettesi – megbízást Szauer István tankerületi igazgatótól. Széplaki Zoltán az önállóvá váló szentkirályszabadjai általános iskola egy évre szóló vezetői megbízását vehette át.

Az ünnepségen közreműködött Reitmesz Kornél és Németh Csenge, a Vetési Albert Gimnázium tanulói.

A Veszprémi Tankerületi Központ 45 intézményében 10 700 általános iskolás és közel 2500 gimnazista kezdi meg a tanévet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában