Balatonfűzfő

2018.08.09. 19:25

Kiesett a bobpálya kocsijából: kikapcsolta az övet?

Kiesett egy ember a balatonfűzfői bobpálya egyik kocsijából, és megsérült.

Kovács Erika

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a tűzoltók mentek a sérültért a helyszínre, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték. Kovács Szilárd, a bobpályát üzemeltető cég ügyvezetője azt mondta, beszálláskor az illető és utasa is bekötötték magukat, amit a kamerafelvétel bizonyít.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, az ügyben nyomozást nem rendeltek el, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Kovács Szilárd ügyvezető megkeresésünkre a történtekről elmondta, két személy egy kocsiban utazott szerdán, és csúszás közben az elől ülő személy az egyes számú bobpálya utolsó előtti kanyarjában kiesett a két pálya közti füves területre. -A kollégáim azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A rendőrség megvizsgálta a kocsit, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre, és mindent rendben talált.

A kamera felvételeit velem együtt megnézték, ebből azt lehetett látni, hogy az indítóállomáson a kollégám mindkét utas biztonsági övét ellenőrizte, amelyek be voltak csatolva, mondta Kovács Szilárd. Hozzátette, ha a biztonsági övet becsatolják, lehetetlen, hogy az utas kiessen a kocsiból. Utalt arra is, hogy az utasok, mielőtt beszállnak a kocsiba, jól látható táblán egyebek között azt olvashatják, hogy megfelelő ruházatban, alkohol-, és kábítószer befolyásoltság mentesen használhatják a pályát. A táblán azt is lehet látni, hogy a biztonsági öv használata a kiszállásig kötelező, ezt az utasok a kocsiban is látják, és a pályán is, amikor a kocsi felfele megy lassú tempóban.

 

Kiemelt kép forrása: pixabay.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában