Hasznos beruházás

2018.08.03. 07:00

Őszre megújul az almádi két tannyelvű gimnázium

Közel háromszázmillió forintból újul meg a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium őszre.

Marton Attila

A nyílászárókat is cserélik a kollégiumban

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az intézmény felújítását két európai uniós pályázaton nyert forrásból hajtják végre. Dudásné Pirik Mariann intézményvezető elmondta, a Veszprémi Tankerületi Központ EFOP-pályázaton nyert el 80,5 millió forintot a közösségi terek megújítására. A beruházásban 22 kollégiumi szobát korszerűsítenek: kicserélik az elhasználódott linóleumburkolatot, és felújítják a szobákban található vizesblokkokat, valamint a balesetveszélyes elektromos hálózatot. A projektben megújul a tornaterem burkolata, valamint új bútorokat helyeznek el a közösségi terekben és a kollégiumi szobákban. A fejlesztésnek köszönhetően a kollégium szobáinak közel fele teljesen megújul.

Dudásné Pirik Mariann intézményvezető Fotó: Balogh Ákos/Napló

A balatonalmádi önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív programban (TOP) mintegy 200 millió forintot nyert el a kollégium energetikai felújítására. Az igazgatónő elmondta, a forrásból korszerűsítik a fűtésrendszert, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, és napelemeket helyeznek el rajta.

A nyílászárókat is cserélik a kollégiumban Fotó: Balogh Ákos/Napló

Dudásné Pirik Mariann hangsúlyozta, a fejlesztések nemcsak a diákok komfortérzetét növelik, hanem a beruházás révén jelentősen csökkenhet az épület a fenntartási költsége. Hozzátette, a beruházások az előzetes ütemterv szerint haladnak, az igazgatónő reményét fejezte ki, hogy a tanév kezdetére befejeződnek a munkálatok.

A gimnáziumi épületrész energetikai korszerűsítését három éve szintén pályázati forrásból végezték el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában