megszépült a terület

2018.08.03. 07:00

Tágasabb lett a tapolcai kórház parkja

A Deák Jenő Kórház mostanra megszépült, nagyobb parkját avatták fel ünnepélyes keretek között csütörtökön délután.

Tóth B. Zsuzsa

A tapolcai Deák Jenő Kórház parkjában tett sétát az átadást követően a kivitelező Fülöp László és Dobó Zoltán polgármester

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Dobó Zoltán polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a park, amelyen évente mintegy 220 ezer beteg halad át, mostantól a korábbinál sokkal szebb környezetben fogadhat mindenkit.

A tapolcai Deák Jenő Kórház parkjában tett sétát az átadást követően a kivitelező Fülöp László és Dobó Zoltán polgármester Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Aki keresztülmegy a parkon, láthatja, hogy odafigyelünk a környezetünkre. Remélem, sok örömet okoz a park a szépségével, nyugalmával – mondta a polgármester, és megköszönte mindazok munkáját, akik segítették a park kialakítását.

A Balatoni Fejlesztési Tanács támogatása segítségével megszépült park kialakítása során az annak a területén levő portát és nőgyógyászati épületet lebontották. Próbálták értékesíteni az épületet, és más lehetőségeket is kerestek a hasznosítására, de végül úgy döntöttek, hogy elbontják. A műszaki állapotát és korát tekintve ezt találták a legjobb megoldásnak. A parkban, aki arra jár, megpihenhet, és talán a gyógyulásához is hozzájárulhat a szép környezet látványa.

Az avatási ünnepség végén a polgármester Fülöp László kivitelezővel együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot. A park avatásával egy időben adták át rendeltetésének hivatalosan a lelki egészségközpontot, amely az orvosi ügyelet épületében kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában