Malomsok lokálpatriótája

2018.09.26. 07:00

Malomsoki emléktábla H. Szabó Lajos tiszteletére

Emléktáblát avatott H. Szabó Lajos helytörténész, Malomsok lokálpatriótája tiszteletére a Malomsoki Baráti Kör az éves összejöveteléhez kapcsolódóan.

Polgár Tibor

Schweiger Emil a Malomsokon felavatott H. Szabó Lajos-emléktáblánál

Fotó: Polgár Tibor / Napló

Beszédet mondott Schweiger Emil, a baráti kör elnöke, valamint a malomsoki önkormányzat részéről Fintáné Dóra Mária polgármester és Hegyiné Böröcz Adél jegyző. Hangsúlyozták: a helytörténeti múzeum falán elhelyezett emléktáblával is köszönetüket fejezik ki, amiért H. Szabó Lajos mindig szívén viselte szülőfaluja sorsát, soha nem feledkezett meg Malomsokról.

Schweiger Emil a Malomsokon felavatott H. Szabó Lajos-emléktáblánál
Fotó: Polgár Tibor / Napló

Az 1931-ben Újmalomsokon született H. Szabó Lajos 2016-ban hunyt el, nyolcvanöt esztendős korában. Az agrármérnöki végzettségű helytörténész a munkája mellett széles körű kutató és adatgyűjtő tevékenységet végzett a honismeret területén. Több mint félezer írást publikált különféle lapokban, számos saját kiadású könyve jelent meg a helytörténet, a történelem, a numizmatika, illetve az agrár- és vízgazdálkodás-történet témakörében. Aktív tagja, vezetője volt több kulturális, közéleti szervezetnek. Tevékenységét rengeteg kitüntetéssel, díjjal ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában