Magas elvárások

2018.09.08. 07:00

Megtartották a tanévnyitó ünnepséget a Pannon Egyetem Mérnöki Karán

Többek között Pro Meritis, Volkra Ottó-díjat, valamint több egykori hallgató számára vas-, arany- és gyémántdiplomát adtak át a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tanévnyitó és díszoklevél-átadó ünnepségén pénteken.

Leitner Vera

A tegnapi ünnepélyes tanévnyitón az egykori hallgatók közül aranydiplomát vehetett át az ötven éve végzett Baksa György

Fotó: Pesthy Márton / Napló

– Rangos, a minőség iránt elkötelezett, kutatás-fejlesztés-orientált, ugyanakkor hallgatóbarát intézményt választottak, ahol a szakmai ismereteken túl baráti kapcsolatokra, közösségi élményekre is szert tehetnek. Természetesen mindezek csak lehetőségek, a többi az önök elhivatottságán, kitartásán és erőfeszítésén múlik.

Magasra tettük a lécet, de ha megugorják, garantálni tudjuk a jól fizető, biztos állást és a szakmai sikereket – köszöntötte az elsőéves, új hallgatókat beszédében Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, aki arra buzdította a diákokat, hogy élvezzék ki a hallgatói lét örömeit, ugyanakkor vegyék komolyan feladataikat és segítsék egymást is. Németh Sándor docens, a Mérnöki Kar dékánja elmondta, nyolc alapszakon, hat mesterszakon, két doktori iskolában tanulhatnak a kar hallgatói.

A tegnapi ünnepélyes tanévnyitón az egykori hallgatók közül aranydiplomát vehetett át az ötven éve végzett Baksa György
Fotó: Pesthy Márton / Napló

 

– Szeptembertől alapszakon kétszázkilencvenhárom, mesterszakon hetvenhét, doktori képzésben pedig huszonegy hallgató kezdi meg tanulmányait karunkon a veszprémi, nagykanizsai és a zalaegerszegi képzési helyeken – foglalta össze a dékán, hozzátéve, felméréseik szerint diplomásaik több mint nyolcvanöt százaléka képzettségének megfelelő pozícióban helyezkedik el, kezdő fizetésük pedig kiemelkedő.

Az ünnepségen többek között Kárpáti Árpádot PED-emlékéremmel tüntették ki, Németh Zoltán tevékenységét Pro Meritis, Markó László munkásságát Volkra Ottó-díjjal jutalmazták, az egykori hallgatók közül pedig aranydiplomát az ötven éve, gyémántdiplomát a hatvan éve, vasdiplomát a hatvanöt éve végzett diákok vehettek át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában