hatmilliós kárt okoztak?

2018.11.28. 11:30

Hűtlen kezeléssel vádolják a veszprémi szolgáltató volt igazgatóját

Tagadta bűnösségét a hűtlen kezeléssel és gazdasági csalással is megvádolt, veszprémi intézmények takarításáért is felelős szolgáltató korábbi igazgatója a Veszprémi Járásbíróságon.

Marton Attila

A vádirat ismertetéséből kiderült, a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet vagyonkezelésében és gazdálkodásában több mint hatmillió forint kárt okozó szabálytalanságok történtek 2014-ben. Elhangzott, a szervezet akkori vezetője, az ügy elsőrendű vádlottja, Gy. J. (54) az év tavaszán környezetbarát takarítási technológia bevezetéséhez kért szakvéleményt egy budapesti kft.-től.

A budapesti kft. ezt a munkát hárommillió forintért végezte el, ám az írásos dokumentum a megrendelő céljainak nem felelt meg. Az intézmény és a cég a környezetbarát technológia bevezetése érdekében bemutatótakarítások végzésére kötött szerződést 2014 őszén, amelyről több mint hárommillió forint értékben állított ki számlát, ám a vád szerint a takarításokat nem végezték el. Az ügyészség szerint a számlákat befogadták, az intézményvezető és az igazgatóhelyettes leigazolta a teljesítést és döntött a kifizetésről. Az elsőrendű vádlott a tárgyaláson azt mondta, a budapesti cég segítségét a takarítási rendszer környezetbaráttá alakításában és a környezetbarát védjegy megszerzésében hívták segítségül. Hozzátette, ehhez először egy kézikönyvet készített a cég, amelyben tanácsokat adtak a módszerek és a tisztítószerek használatában is. A második szerződés kapcsán elmondta, a cég oktatási-tanácsadási tevékenységet folytatott, és több esetben takarítást is végzett. Megjegyezte, a programmal jelentős megtakarítást értek el. A másodrendű vádlott, A. M-né (65), a kft. vezetője és M. N. (46) harmadrendű vádlott nem tett vallomást a tárgyaláson.

Az ügyészség hűtlen kezeléssel, folytatólagosan elkövetett gazdasági csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a vádlottakat. Az ügy tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában