gyakorlatok

2018.11.25. 12:00

Törpök a levegőben: légtorna bemutatót tartottak Herenden

A légtorna nehézsége és szépsége abban rejlik, hogy saját súlyukkal dolgoznak a sportolók, ezért erő és hajlékonyság kell hozzá.

Molnár Sándor

Fotó : Molnár Sándor

Három speciális eszközt használnak: a karika mellett, a hammock és a tissue kap szerepet a gyakorlatok során.

Fotó : Molnár Sándor

Idén 60 évesek a Hupikék törpikék, ez inspirálta a Szentgáli Technikai Terem és Tömegsport csoport vezetőit, akik törpös keretet teremtettek a Herendi Művelődési Házban tartott bemutatójuk köré. A fellépők kék pólóban, fehér nadrágban és fehér törpsapkában léptek színpadra. Az edzők mellett 14 gyermek és két-három felnőtt alkotta csoport heti kétszer jár légtorna edzésre és a legfiatalabb tagjuk mindössze ötéves.

Fotó : Molnár Sándor

A csapat oktatói a veszprémi Szöllősi Adrien és Holczmann Róbert, akik három éve űzik ezt a sportot. Másfél éve tartanak edzéseket Szentgálon azok számára, akik szeretik a kihívásokat és a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat, amelyek fejlesztik a hajlékonyságot. A légtornához három speciális eszközt használnak. A karika mellett, a hammock és a tissue kap még szerepet. A hammock egy hevederrel felfüggesztetett, függőágy szerű jóga eszköz, amely nagy teherbírású, ám rugalmas selyem vagy műszálas anyagból készül. A tissue-nek nevezett légtornászfüggöny pedig a plafonról lelógó két, speciális anyagú textília.

Fotó : Molnár Sándor

Szöllősi Adrien elmondta, hogy szívesen vállalnak fellépéseket, ha érkezik felkérés. A felkészülés mintegy két-három hónapot vesz igénybe a gyerekek esetében, a felnőtteknél egy picivel rövidebb ez az idő. A látványos gyakorlatok nem veszélytelenek, de nagy körültekintéssel végzik azokat, amit bizonyítottak a herendi fellépés során is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában