"Közös érintés"

2018.12.01. 13:07

Rekordot döntött a Lovassy László Gimnázium! – videó

Szombaton délben kezdődött a „Közös érintés” nevű rekordkísérlet a Lovassy gimnáziumban.

Horváth Virág

Több főpróbát követően összesen 188! diák, tanár, segítő festette meg a kezével a #2023 Veszprém feliratot a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázatát támogatva. Természetesen letette kéznyomát Porga Gyula polgármester, Mészáros Zoltán, és Szekeres Dávid is.

A rekordot a helyszínen Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a magyar rekordok regisztrátora hitelesítette, aki azt is elmondta, körülbelül 130 pár tenyér már elég lett volna a korábbi rekord megdöntéséhez. A veszprémi Méz Rádió és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával megrendezett rekordkísérlettel a Lovassys diákok Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023-pályázatát támogatták. A színes tenyerek egy óriási #2023Veszprém feliratot díszítenek.

A „Közös Érintés” címmel, a veszprémi Méz Rádió támogatásával „a legtöbb személy által egyszerre adott tenyérlenyomat rekordját” döntötték meg a diákok vidám, zenés közösségi program keretében. Az eddigi rekordot 115 főt tartotta. Az esemény műsorvezetője Szekeres Dávid (MÉZ Rádió) volt, de az eseményen szép számmal jelentek meg a média képviselői, valamint nézők, támogatók, jó barátok is együtt szurkoltak, és végül, az eredmény magáért beszél.

 

A vízfestéktől maszatos kezű diáksereg Porga Gyula gratulációját fogadhatta: Köszönöm, és gratulálok, remélem, hogy két hét múlva egy más ügyben is ugyanilyen öröm ér majd minket, hiszen két hét múlva az Európa Kulturális Fővárosa címről döntenek, és biztos vagyok benne, hogy Veszprém lesz a győztese. És a pályázatunknak ugyanaz az üzenete, ami itt van előttetek, ugyanilyen színes a pályázatunk, és ugyanúgy veletek szeretnénk ezt megcsinálni.„

A hangszórókból felcsendülő We are the Champions, az örömittas közös éneklés, és a megérdemelt büszkeség zárta a rendezvényt.

Nézd meg közvetítésünket az eseményről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában