advent

2018.12.03. 09:41

Ünnepi készülődés az ábrahámhegyi kultúrházban

Az adventi, karácsonyi időszak szeretetben, várakozással telik. Díszítés, ajándékválasztás, csomagolás, sütés-főzés jellemzi ezt a pár hetet.

Smidhoffer Eszter

Fotó: Smidhoffer Eszte

A Nők a Balatonért Egyesület ábrahámhegyi csoportja idén is összehívta a falusiakat a kultúrházba ünnepi hangolódásra, készülődésre.

Gyerekek mézeskalács készítés közben
Fotó: Smidhoffer Eszte

Az alkotás során szebbnél szebb, kreatív adventi koszorúk születtek. Különböző termések, tobozok, és színes szalagok díszítették az ügyeskedők keze munkáját.

Fotó: Smidhoffer Eszte

A kisebbekkel Miklai Zsuzsa cukrász formázta, majd díszítette a mézeskalácsfigurákat. A gyerekek örömmel maszatolták össze magukat a finomság reményében. Miután mindenki végzett a saját koszorújával, kalácsával, a megmaradt díszekkel kidekorálták a kultúrházat. Így már ünnepi fénybe öltöztetett terem várja a Mikulást a gyerekek nagy örömére.

Hangulatos koszorúkat készítenek az idősebbek
Fotó: Smidhoffer Eszte

A hangulatos, ünnepi foglalkozást megelőzően a falusiak a község nagy adventi koszorúját is elkészítették. Igazi közösségkovácsoló program volt, minden résztvevő kivette a részét a díszítésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában