jó szándékú emberek ezrei adakoztak

2019.02.20. 13:33

37,5 millió forint gyűlt össze a kollégiumtűzben elhunyt veszprémi férfi családjának

Harminchét és fél millió forint adomány érkezett a januári Ráday utcai kollégiumtűzben elhunyt veszprémi férfi családjának támogatására – közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-vel. Az MRE az összegyűlt pénzt átutalta a férfi özvegyének.

Budapest, 2019. január 23. Kollégium égõ épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23. Az égõ házban a tûzoltók egy holttestet találtak. MTI/Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Felidézték: január közepén három fiatal gyújtogatott Budapesten, a IX. kerületi Markusovszky téren, a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium térre eső részén. A kollégium lángra kapott és szinte teljesen kiégett.

Az épület második emeletén az egyik vendégszobában tartózkodó 46 éves férfi életét vesztette a tűzben, mindenki más épségben hagyta el a kollégiumot.

Az áldozat családjának a református egyház még a temetés előtt 3 millió forint gyorssegélyt utalt át. Ezután az MRE gyűjtést hirdetett a férfi özvegyének és négy gyermekének támogatására – olvasható a közleményben.

A felhívásra reagálva az ország több száz médiuma, országos és helyi televíziók, rádiók, internetes portálok, valamint a református egyház minden médiuma és közösségi oldala adakozásra buzdított, több millió emberhez eljuttatva a hírt – írták.

Február 20-ig 37 555 320 forint érkezett az erre a célra elkülönített számlára. „Jó szándékú közösségek és emberek ezrei adakoztak, köztük különböző felekezetek, református gyülekezetek és református egyházi vezetők” – írták.

Jelezték: az épületben a becslések szerint milliárdos kár keletkezett, és 165 diák maradt otthon nélkül.

(Borítóképünkön a Ráday Református Felsőoktatási Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23-án)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában