A legtöbben rajzzal neveztek

2019.03.21. 07:00

Általános iskolások víz világnapi pályázatait díjazták Veszprémben

A Bakonykarszt által Vizet mindenkinek! címmel kiírt felhívásra az általános iskolások rajzzal és írásos dolgozattal, míg a középiskolások tanulmányokkal és fotókkal pályázhattak. Összesen 48 iskolából érkeztek pályaművek: 698 rajz, 32 tanulmány, 54 fotó és 4 egyéb ötletes pályamunka.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szerdai díjkiosztón – a Víziközmű Múzeumban – megjelenteket Kugler Gyula, a Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Hidrológiai Társaság Veszprém Megyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte, aki azzal kezdte: ezen a versenyen mindenki nyert. Elhangzott, immár 23. alkalommal hirdették meg a víz világnapi pályázatot, és közel 800 darab pályamű érkezett. A legtöbben rajzzal neveztek, de érkeztek dolgozatok, tanulmányok és fotók is. A megmérettetés közel 50 iskolát mozgatott meg a megyében, ami azt is mutatja, hogy népszerű esemény.

 

- 45-50 éve téma a környezetvédelem. Valljuk, hogy azt a kincset, amivel mi nap mint nap dolgozunk, azt nektek és a ti unokáitoknak is meg kell majd őriznetek. Az emberiség fennmaradását, fejlődését biztosítani kell – fogalmazott Kugler Gyula, aki abbéli reményének is hangot adott, hogy a fiatalok az év több napján is úgy gondolkodnak a vízről, hogy az kincs, amit védeni kell, és a jövő generációjának át kell tudni adni.

A pályázatokat Radács Attila, a Bakonykarszt Zrt. műszaki igazgatója értékelte, aki arról beszélt, hogy a zsűrinek mindig nehéz dolga van, ez most sem volt másképp.

- Főleg azokat a pályamunkákat értékeltük a dolgozatoknál, amelyekben önálló gondolatok is megfogalmazódtak, illetve a helyi vizes értékek jelentek meg. A fotóknál is művészi szintű alkotásokkal találkoztunk – derült ki, majd jöhetett a díjkiosztó, amelyben 67 pályaművet díjaztak, melyet 78 gyermek készített 21 iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában