Példaadó a helytállásuk

2019.04.03. 19:01

Csolnoky-emlékéremmel díjaztak három veszprémi kórházi dolgozót

Dufek Józsefné asszisztens, Keresztes Márta radiológus és Ligeti Erika patológus vehették át a Csolnoky Ferenc-emlékérmet és díszoklevelet.

Marton Attila

Fulcz Ágnes, Dufek Józsefné, Keresztes Márta, Ligeti Erika és Czinkotay Frigyes a díjátadón

Fotó: Penovác Károly

Az intézményben 30. alkalommal tartottak emlékülést a kórház névadójának tiszteletére. Fulcz Ágnes, a Csolnoky Emlékbizottság elnöke Csolnoky Ferenc életútjáról beszélt. Elmondta, 1872-ben szerzett orvosi diplomát, és hat évvel később kezdett el Veszprémben dolgozni. Az 1880-as évek elejétől mintegy fél évszázadon át összekapcsolódott a neve a város egészségügyével. Csolnoky Ferenc 1899-től 1926-ig állt az intézmény élén, irányítása alatt jelentősen emelkedett az ágyszám. A kórház 1990-ben vette fel a nevét, és ettől az évtől kezdve minden áprilisban emlékülésen tisztelegnek előtte.

Fulcz Ágnes, Dufek Józsefné, Keresztes Márta, Ligeti Erika és Czinkotay Frigyes a díjátadón
Fotó: Penovác Károly

Az emlékülésen a hagyományoknak megfelelően hárman vehették át a Csolnoky-emlékérmeket és díszokleveleket. Az osztályokról beérkezett javaslatok alapján az emlékbizottság döntött az elismerés odaítéléséről. Dufek Józsefné szájsebészeti vezető asszisztensként szolgálja az intézményt, a méltatásban elhangzott, szerepet vállal a gyakorlatra érkező fiatalok tanításában. Dr. Keresztes Márta radiológusként dolgozik, tapasztalatai pótolhatatlanok a gyermekgyógyászat területén is. Elhangzott, új vizsgálati módszereket is meghonosított az ultrahang-diagnosztika területén. Dr. Ligeti Erika 2006 óta vezeti a Patológiai Osztályt. A főorvosnő nevéhez kötődik a Csolnoky kórházban a célzott finomtű-biopsziás vizsgálatok bevezetése, hangzott el a méltatásban. A szakember több éve irányítja az intézmény szakmai vezető testületét.

Balczár Lajos pszichiáter a kiégés jelenségéről tartott előadást.
Fotó: Penovác Károly

Az elismeréseket Czinkotay Frigyes, a kórház megbízott főigazgatója adta át. Az emlékülésen Balczár Lajos pszichiáter a kiégés jelenségéről, míg Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató az intézményben tapasztalható szakdolgozó-hiányról tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában