A strandbelépő ára nem változik

2019.04.25. 14:00

Közel hat tonna homokot szórtak a tóba Balatonfüreden

Összesen 170 millió forintos európai uniós támogatásból fejleszti a balatonfüredi önkormányzat a Széchenyi strandot, amelyet a Balatontourist Füred Club Camping Kft. üzemeltet, utalt a munkálatokra Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese.

Kovács Erika

Javában tartanak a szezon-előkészítő munkálatok szárazon és vízen egyaránt.

Fotó: Penovác Károly

A fejlesztés 2018 tavaszán kezdődött, és az idei turisztikai szezon kezdetére fejeződik be. Tavaly kabinos és családi öltözőket alakítottak ki, felújították, illetve bővítették a vízi csúszdát. A vízben lépcsőket, valamint kosárlabdapalánkokat, röplabdahálókat helyeztek el.

Idén a strand komplex megújításakor mederhomokozást végeztek a parttól átlagosan 45 méteres sávban, 60 centiméter vastagságban. Összesen 5800 tonna homokot szállítottak ide uszályokkal Szántódról. A homokozást az indokolta, hogy 2020-ban kezdődő szálloda- és kikötőépítés miatt a strandolásra alkalmas terület lecsökken, ezért erre a célra a vízisporteszköz-kölcsönzésre használt területet is be kellett vonni.

Javában tartanak a szezon-előkészítő munkálatok szárazon és vízen egyaránt.
Fotó: Penovác Károly

A mederhomokozás a vízpartnak kizárólag ezen a szakaszán történt, ahol a parti sávban nem volt strandolásra alkalmas a terület a mederben levő, 15-20 centiméter vastag iszapréteg miatt.

Székely Ferenc, a társaság általános igazgatóhelyettese kifejtette, mindemellett megújítják a partvédő művet, és parti sétányt építenek, utakat alakítanak ki. Felújítják a zöldterületet, parkosítanak, a 15 ezer négyzetméteres, füves területen kicserélik a növényzetet, elvezetik a csapadékvizet. Napelemmel működő világítótesteket és napkollektoros kültéri zuhanyzókat helyeznek el. Létrehoznak a strandon homokos kézilabda-, röplabda- és focipályát.

A strandjegyek árát érintő kérdésünkre az igazgatóhelyettes elmondta, a tarifák idén nem változnak, a felnőttbelépőkért egy napra 1500 forintot kérnek, egy hétre 7500 forintot, egy hónapra 22 ezer 500 forintot, egy szezonra pedig 35 ezer forintot. A gyermekek napi belépője 1000 forintba, a heti 4000 forintba, a havi 12 ezer forintba, a nyári szezonra szóló pedig 17 ezer 500 forintba kerül.

Aki 16 óra után érkezik, közel 50 százalék kedvezményt kap a napijegy árából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában