a község kirakata

2019.04.30. 11:00

Vonzó környezettel várja vendégeit az alsóörsi strand

Gőzerővel folynak az előkészületek a népszerű strandon, amely a kirakata és egyben a húzóágazata is a községnek.

Molnár Sándor

Felújítják a vízimentő-tornyot is Fotó: Molnár Sándor/Napló

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A kisebb munkák közül már volt fűnyírás, lehengerezték a területet és festettek is. Nagyobb feladat a vízimentő-torony és a fa napellenzők felújítása, illetve a partfal javítása, kőművesmunkával. Újabb padokat helyeznek ki a parton, és egy 20 négyzetméteres úszó stéget állítanak be a vízbe.

Felújítják a vízimentő-tornyot is Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kicserélik a homokot a sportpályákon, és folyik a mederhomokozás előkészítése is, mert szeretnének a parton és a vízben is vendégvonzó körülményeket biztosítani. Érdekes újdonság lesz, hogy a strand dohánymentesítése érdekében két kulturált, térkövezett helyet alakítanak ki, ahol a dohányosok hódolhatnak a szenvedélyüknek. Ez a kezdeményezés Csopakon már bevált, és a családbarát alsóörsi strandon is fontosnak érzik a bevezetését – tudtuk meg Hebling Zsolt polgármestertől, aki a tervezett programok közül kiemelte, hogy a Pannon Várszínház társulata öt gyermekelőadással készül a strandszezonra.

Augusztus végén pedig egy nagy kerékpáros rendezvényt is tartanak a népszerű fürdőhelyen, amelynek nyitását és szezon végi zárását nagyon rugalmasan kezelik majd, az időjárás függvényében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában